Tillfälligt avbrott (för Ryan Adams skull)

Jag gör ju egentligen en Dixie Chicks för närvarande, och befinner mig ”on indefinite hiatus”. Men jag är inte sämre än att jag kan visa mig från min mest flexibla sida om skälet är tillräckligt starkt, och få skäl är väl bättre än Ryan Adams. Jag tänker, kan han så vill inte jag vara sämre.

Det drar ihop sig till skivläpp från denne nyckfulle men ack så begåvade karl. Efter hans bombastiska (well, kanske inte i bokstavlig bemärkelse ty de akustiska spelningarna var tämligen stillsamma, men icke desto mindre storslagna rent emotionellt) comeback-turné i Europa i somras , tycks han nu alltså vara tillbaka på riktigt med nya ”Ashes & Fire” runt hörnet (släpps den 11 oktober). Jag såg spelningarna i såväl Malmö som i Köpenhamn (den första innehåll gott om nya låtar, den andra endast en men istället en handfull Whiskeytown-låtar, det var ok..) och av det nya materialet att döma känns skivan mycket intressant. Han har släppt en singel från skivan, ”Lucky now”, och låter som om en moget extraspår från Gold.

Lyssna gärna på låten från den förnämliga sidan The Steam Engine (TSE), som erbjuder generöst med nya låtar och liveinspelningar (ibland även för nedladdning). Missade du chansen att se Ryan när han var i Skandinavien kan du kanske slicka såren genom att lyssna på konserten från Oslo, även den tillgänglig från TSE (nedladdningsbar).

Ryan Adams – ”Lucky Now” (ny singel).

Ryan Adams – Live på Folkteatret, Oslo, 2011-06-11

Nu återgår jag till min paus igen. Ha det gött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s