Jill Andrews kan vara årets fynd

Well, det är en skev rubrik, bäst att jag slår fast det på en gång. Jill är inte en helt ny bekantskap, hon frontade ett av mina absoluta favvoband i den här sjusjungande flexibla genren americana, närmare bestämt The Everybodyfields. Deras sista (?) album från 2007, ”Nothing is Okay” är inget mindre än en pärla. Du hittar den här på Spotify om du ännu inte har upptäckt bandet (you lucky bastard).

Hursomhelst, The Everybodyfields är inte längre bland oss som band, istället är det bandets sångerska Jill Andrews som solo vi har att njuta av – och det vill jag säga är inget second best. Det här är bra, riktigt bra. Debuten släpps den 7 juni och jag har kommit över (lagligt, of course, jag är ju en stor vän av artister) några spår som bådar gott, mycket gott.  Rentav årets fynd, som sagt.

Gå in på Jills hemsida och ladda ner den bedårande låten ”The Mirror”. Men först efter du har tagit in alla dimensioner av ”Sinking ship”, nedan inspelad och levererad av Live and Breathing som erbjuder förträffliga, intima liveinspelningar. En synnerligen representativ låt för det är alltså Jill Andrews’ ”Sinking ship”. Finare skiva lär vi få leta efter detta år, sanna mina ord.

2 reaktioner på ”Jill Andrews kan vara årets fynd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s