En lista för höstens gråa dagar

Varje årstid har sin känsla, sin ton, sitt soundtrack. Hösten är grå och mörk och kall. Rent musikaliskt kan man angripa det där på lite olika sätt. Vissa dagar är det enda man vill att förstärka den känslan. Att få krypa in i och bli ett med den gråa, ruggiga känslan av moll och dysterhet. Utan att för den skull vara speciellt suicidal eller världsfrånvänd.

Ibland kan det bara vara skönt att skita i allt och alla, hälla upp en rökig W, tända hundra stearinljus, ställa sig vid balkongdörren, titta ut genom fönstret, välja en regndroppe och följa den till marken. Det här är Spotify-listan som ackompanjerar den känslan.

Dylan LeBlanc sätter tonen med ”Tuesday Night Rain”, Gram Parsons följer upp med ”November Nights”. Sen kör, eller snarare lunkar, det på i den andan. En hel del ”lonesome”, ”wind”, ”drunken” och ”low” i titlarna ger en hint om vad du kan förvänta dig. Förutom hösten finns det ingen annan direkt röd tråd. Det är inget facit, den gör inte anspråk på att vara ”The best songs for fall ever”. Det är helt enkelt bara ett gäng låtar jag kom på när jag satte mig ner för att göra den här listan. Måhända kommer det till nån ytterligare om andan faller på.

Du kommer till listan här.

En reaktion på ”En lista för höstens gråa dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s