Kris Kristofferson till Sverige i sommar

En av countryvärldens stora kommer åter till Sverige för ett antal solospelningar. Det skriver bland annat GP och HD. Kris Kristofersson är något av en Sverigevän som senast han var på besök 2008 trollband han publiken på utomhusteatern Dalhalla. Den här gången blandar han utomhus med inomhus vid fyra tillfällen i juli.

Första konserten ges den 7 juli i den prunkande slottsträdgården Kronovalls Vinslott i Tomelilla på Österlen i Skåne, den 8 juli uppträder han i Trädgårdsföreningen i Göteborg och han avslutar sedan med två inomhuskonster, den första på Katalin And all That Jazz i Uppsala den 10 juli och dagen därpå på Cirkus i Stockholm.

Kristofersson har genom åren släppt en lång rad album och gjort oförglömliga låtar t ex ”Me and Bobby McGee”, ”Sunday Morning Coming Down” och ”Help Me Make It Through The Night”. Många av hans låtar har rönt ännu större framgång med andra artister, som t ex Johnny Cash.

I höstas släppte han lågmälda och finfina albumet ”Closer to the Bone” som jag skrev om här.

Kris Kristofferson på Spotify.

6 reaktioner på ”Kris Kristofferson till Sverige i sommar

  1. Det här har inget med Kris att göra men som Malmöbo tänkte jag fråga om Wovenhands stundande turné. Vet du något om det är på gång att de även bokar in en malmöspelning.
    Trevlig blogg för övrigt!

    • Tjenare, känner tyvärr inte till nåt om en ev Malmöspelning för Wovenhands. Ett par DK-gigs motsäger kanske möjligheten, samtidigt har de lämnat ett datum öppet mellan Gbg och Oslo, så kanske!

  2. Har precis hittat bloggen, kul med countryblogg! Ska se Kris på trädgårdsföreningen i sommar, det blir årets största musikhändelse för min del!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s