Konsert med Lyle Lovett & John Hiatt i Köpenhamn ikväll!

Lyle Lovett & John Hiatt Live 5 feb Det Kongl Danske Teater

Ikväll stundar konsert med gentlemännen Lyle Lovett och John Hiatt. Ingen konsertarrangör i Malmö har nappat på detta unika tillfälle när två av americana/country-rockens giganter gör gemensam sak i en akustisk turné. Istället blir det att hålla tummarna att tågen fungerar hela vägen över bron där jag sedan beger mig till Den kungliga danske teatern i Köpenhamn. Duon spelar även i Oslo på söndag och i Stockholm på måndag, men biljetterna är slutsålda sedan länge i alla tre skandinaviska huvudstäderna.

John Hiatt får väl ses som en kritikerfavorit utan det där riktigt stora publikgenombrottet. Bland hans mest framgångsrika album finns ”Bring the family” från 1987 med den legendariske Ry Cooder på gitarr. Hiatt har även gjort sig känd som en pålitlig låtskrivare åt andra, och hans låtar har spelats in av artister som Bob Dylan, Linda Ronstadt och Emmylou Harris.

Lyle Lovett är folk- och countrymusikartisten från Texas, USA, som även har gjort små gästspel i Hollywood. För den lite större publiken är Lovett förmodligen mer känd för sitt äktenskap med Julia Roberts i början av nittiotalet, än för sin konstnärliga insats. Lovett släppte sitt debutalbum ”Lyle Lovett” 1986 som blev tämligen framgångsrikt, inte minst genom låtar som ”Cowboy man” och ”This Old Porch”. Lovett är aktuell albumet ”Natural Forces”, en något mer lågmäld än hans förra storbandscountryskivan ”It’s not Big, It’s Large”.

Kolla in Lyle Lovett göra titelspåret från ”Natural Forces”, med John Hiatt på kompletterande gitarr. En försmak av vad som väntar på kvällens konsert, månne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s