Band of Annuals ”Something True”

Jag slukar musik, åtminstone i genren americana och alt-country. Jag har ett omättligt behov att upptäcka nya artister. Artister som har förmågan att slå an något varmt inom mig.  Som får nackhåret att resa sig. Som får mig att vilja hänga ut hjärtat utanför kroppen (eller som själva sjunger på det viset). Artister som på det till synes enklaste och minst ansträngande vis framanar harmonier så naturliga och självklara att förklaringar inte göre sig besvär.

Det här är ju inte unikt varken för mig eller för genren americana. Tvärtom, jag förutsätter att alla musikälskare har motsvarande förhållande till ”sin” musik. Man liksom känner när det är på riktigt, när något är mer än bara tre ackord, vers, refräng, vers, refräng, stick, refräng, 3 minuter och 30 sekunder, fade, slut. En bra låt är inte olik en bra film, den känns i kroppen när man upplever den. Och känslan sitter kvar länge efteråt. Det må va ett tämligen slitet uttryck, men man känner om något är äkta. Det berör, man känner det innanför huden, men även utanpå.

Band of Annuals från den gamla OS-staden Salt Lake City i USA har den förmågan. Förmågan att gå under huden. Med sina hjärtskärande harmonier och texter om att är det inte på riktigt, då spelar det ingen roll, då är det inte värt det, har bandet ofta tonsatt mina känslor.

Jag skulle kunna plocka i princip vilken låt som helst från Band of Annuals debutalbum ”Let me live”, men eftersom ”Something True” säger det direkt i titeln, och dessutom är väldigt representativ för de harmonier som slår an det där varma inom mig faller valet som Dagens låt på den.

Lyssna mer på Spotify:

Band of Annuals – Let me Live

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s