The Little Willies ”I Gotta Get Drunk”

Häromdagen släppte Norah Jones ett nytt album och den här gången går hon ifrån sin hissmysiga pianomusik och låter nästan singer-songwriter. Med god hjälp från min (gamla) hjälte Ryan Adams. Ville visst låta lite opolerad och rå, enligt intervjuer och recensioner i bland annat HD, Expressen och DN. Men hon har ju fortfarande en sammetslen röst, så det låter ju liksom inte Janis Joplin. Inte heller låter det country bara för att gamle gode Ryan Adams skrivit en låt. Men å andra sidan var det ett tag sedan Ryan själv lät country, om vi ska vara riktigt ärliga.

Vad många dock inte vet är att Norah Jones faktiskt KAN låta country, bara hon vill. Och det vill hon i bandet The Little Willies”, och hon/dom gör det bra. Låter country alltså. Men så är det också ett coverband med idel ädel nobla musiker som alla huserar i New York och till vardags spelar med artister som Martha Wainwright och Diana Krall. Förutom bostadsort har de fem medlemmarna, med Norah Jones i spetsen, även det gemensamt att de hyser en stor kärlek till country musik. Efter att ha jammat tillsammans på klubben The Living Room i New York några gånger, och ett par välgörenhetsevenemang, insåg bandet att fans uppskattade deras, i många fall synnerligen alternativa (läs upptempo) versioner av countryklassisker, att det var läge för en skiva. 2006 ger The Little Willies ut sitt självbetitlade album som innehåller smittsamt glada och frejdiga låtar/versioner som ”I’ll Never Get Out of This World Alive” av Hank Williams, ”Tennesse Stud” som bl a Johnny Cash gjort och ”I Gotta Get Drunk” av Willie Nelson.

Om du tror att country är förknippat med släpig, gnällig, tempofattiga låtar i moll – think again. The Little Willies dammar av och livar upp nya och gamla klassiker på ett sätt och med ett sound som får dig att dansa på bord, stolar och fönsterbräden.

Vill du inte sövas av Norah Jones vanligtvis, förvisso behagliga men också slöa röst, höj ljudet på stereon/datorn och pumpa The Little Willies för glatta livet. För precis s känns livet när tonerna från detta spelglada band sätter tänderna i sina countryfavoriter. Tror du mig inte så lyssna på ”I Gotta Get Drunk” nedan. Har du Spotify kan du för nöjes skull kan du jämföra med Willies version.

Lyssnar mer på Spotify:

The Little Willies – ”The Little Willies”

Willie Nelson – ”Both Sides Now”

Johnny Cash – ”American Recordings” (med Tennessee Stud)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s