Miranda Lambert: ”Gunpowder & Lead”

Den utan tvekan mest kända personen från den lilla staden Lindale i Texas, USA med 5 024 invånare är Miranda Lambert. 2003 kommer hon trea finalen av Nashville Star, japp, countryvärldens svar på Idol, och blir Miranda med, om inte hela USA så åtminstone med den del som gillar country, och det är rätt många.

För er som börjar ana ”commercial country” och ”pop-country” kan jag redan nu bekräfta era misstankar. Det är precis vad det är, men jäklar i min lada vad det svänger. I vanliga fall är inte detta den del av genren jag går igång på mest, men när Miranda lägger i full gas – då är det bara att hoppa på och hänga med, eller se yrvädret passera. Och det första är ju roligare.

Efter Nashville Star dröjde det dock till 2005 innan debutalbumet ”Kerosene” släpptes men succén var ett omedelbart faktum. Skivan säljer platina och fyra singlar når Top 40 på Billboards Hot Country Songs. Två år senare kom den (svåra) uppföljaren ”Crazy Ex-Girlfriend” som inte blev lika framgångsrik som debuten, även om låten ”Gunpowder & Lead” är hennes mest sålda och spelade singel hittills.

I september i år firade hon sitt tredje album genom att spela alla låtarna, rakt upp och ner, från början till slut, på ett fullsatt Ryman Auditorium i Nashville.

Och på tal om att fira, i dag, den 10 november 2009, fyller Miranda 26 år och det firar jag genom att presentera hennes ”Gunpowder & Lead” som Dagens låt.

Mirandas alla skivor finns tillgängliga på Spotify och du hittar dem här.

2 reaktioner på ”Miranda Lambert: ”Gunpowder & Lead”

  1. Ping: Dagens låt: The Raconteurs – ”Old Enough” (feat. Ricky Skaggs & Ashley Monroe) « Sing me back home

  2. Ping: Roots and Boots

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s