The Lemonheads ”I just can’t take it anymore”

Läste häromdagen, bland annat i GP, att Evan Dando från The Lemonheads kommer till Sverige i december. Dando gör ett antal solospelningar i Europa och avslutar turnén i Skandinavien med konserter i Köpenhamn, Oslo, Stockholm och slutligen Göteborg. Dando, som i princip helt på egen hand utgör bandet The Lemonheads nuförtiden, var som störst under 1990-talet, och har sedan dess gjort ett antal comebacker samt några soloäventyr under eget namn.

Dando är ett stort fan av Gram Parsons, och spelar ofta covers av denne på sina spelningar. Och han gör det riktigt bra. Den powerpop som The Lemonheads som band representerar i all ära, det är när Dando spelar akustiskt solo som han verkligen kommer till sin fulla rätt, åtminstone är det min ödmjuka uppfattning. Dandos lite mjuka, ibland hesa stämma påminner inte lite om Parsons, och möjligen är det ett romantiserande från min sida att vilja uppleva, eller kommer så nära som möjligt, Parsons live, vilket ju är svårt när karln gick och dog 1973. Då fungerar Dando ofta som ett habilt substitut.

I somras släppte Dand0/The Lemonheads coverskivan ”Varshons”. Från den hämtar jag Dagens låt, skivans första spår, som mycket riktigt är en cover på just Gram Parsons och hans ”I just can’t take it anymore”. Som en händelse finns Grams egen version av låten på samma skiva som gårdagens Dagens låt, nämligen ”Another side of this life”. Den skivan hittar du på Spotify här.

Vill du lyssna på hela ”Varshons” med The Lemonheads hittar den på Spotify här.

Här kan du titta och lyssna på Evan Dando och The Lemonheads med ”I just can’t take it anymore”:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s