Gram Parsons ”November nights”

Gram Parsons är min husgud. Han kommer således att få sin beskärda del, förmodligen mer än så, av uppmärksamheten på den här bloggen över tid.

Gram levde ett intensivt, men alldeles för kort liv innan han 1973 dog han av en överdos i Joshua Tree, Kalifornien. Gram skapade musik med ett sound som blev något av en brygga mellan country och rock. Även om det  möjligen var med en försiktig, men fullkomligt magisk version ”Love hurts” i duett med Emmylou Harris som han röjde störst framgångar.

Jag hade inte tänkt fördjupa mig i Gram genom detta inlägg, utan endast ge en första introduktion för er som inte är bekanta med honom redan. Och det med en låt som passar bra idag, novembers första kväll.

Kan du inte hålla dig till nästa inlägg om Gram, som presenterar honom betydligt mer grundligt, går det självklart alldeles bra att upptäcka hans musik helt på egen hand. Detta gör du allra bäst med dubbelalbumet ”GP/Grievous Angel” från 1973. Du hittar dem som två separata skivor på Spotify via nedan länkar:

GP
Grievous Angel

Här är ”November Nights” med Gram Parsons:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s