Eilen Jewell på Babel ikväll!

Ikväll spelar Boston-baserade Eilen Jewell, med sin ömsom smäktande ömsom energiska fusion av country, honky-tonk, blues och folk, på Babel i Malmö. Jewell debuterade 2006 med självutgivna ”Boundary County”. Men det var med  ”Sinners and Strangers”, utgiven på Signature Sounds året därpå som hon fick sitt genombrott. Oemotståndlig honky-tonk när den svänger som mest, framförd med modernt sound och Jewells tillbakalutande, men aldrig nonchalanta stämma. Hennes senaste ”Sea Of Tears” är en lite lugnare sak än den förra, men även den värmer gott de kallaste av höstkvällar.

Lyssna på Eilen Jewels Myspace-sida

2 reaktioner på ”Eilen Jewell på Babel ikväll!

 1. Vilken trevlig blogg 🙂 Jag ser att vi delar intresse för väldigt många artister! Och Ryan var ganska mycket min inkörsport med faktiskt (även om farsans vinylsamling även spelat roll) 🙂 Eilen hade jag så gärna velat se, men har nyligen bosatt mig i Umeå och hade ingen chans att åka söderut. Hur var konserten? /Therése

  • Hej!
   Kul att du gillar bloggen, välkommen hit! Konserten med Eilen var helt fantastisk. Hon är alldeles förträfflig och live växte hon än mer. Hon verkade ha fått väldigt bra respons på sin Europa-turné så vi får hoppas att hon kommer tillbaka.
   Ha det gott!
   /M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s