Garth Brooks gör comeback

På en presskonferens i veckan meddelande Garth Brooks att han avbryter pensionering som liveartist sedan nio år. Med början i december kommer han göra fyra konserter i veckan på hotellet och kasinot Wynn i Las Vegas. Garth Brooks berättade på presskonferensen han kommer att ge  intima föreställningar ”i hatt, boots, jeans, t-shirt och med min akustiska gitarr – för att hitta tillbaka som mig själv som liveartist igen”.

Om det var många i countrysfären som höjde på ögonbrynen när Garth drog sig tillbaka år 2001, tycks inte lika många vara förvånade nu. Det har ryktats ett tag att Garth var på väg tillbaka och det var hotell- och nöjesmagnaten Steve Wynn som lyckades övertala Garth att spela på hans hotell i Las Vegas. Hur? Bland annat genom att ge Garth ett privatjet för att han snabbt och lätt ska kunna ta sig mellan Las Vegas och hemmet i Oklahoma och spendera tid med sin familj. Money talks, alltid…

Det var just för vara the real American family man och vara med sina tre döttrar och hustrun tillika countrystjärnan Trisha Yearwood som han pensionerade sig år 2001. Sedan dess har har kört döttrarna till skolan varje dag och stöttat Miss Yearwood (som han kallar henne) i hennes karriär. Han har dock smyg-comebackat med att ge ut samlingsalbumen ”The Lost Sessions” (2005) och ”Ultimate Hits” (2007) och gjort ett par spelningar.

Med 123 miljoner sålda album är Garth inte bara en megastjärna inom countrymusiken, utan en av världens mest säljande artister någonsin. Om sanningen ska fram är dock inte Garth riktigt mitt glas öl, men  det vore självklart ”tjänstefel” att inte beröra hans stundande comeback.

Jag har dock ett starkt minne av Garth, och hans nuvarande fru Trisha Yearwood. Under min jorden-runt-resa jag gjorde på egen hand våren/sommaren 2000 befann jag mig vid ett tillfälle på en gudsförgäten bar i utkanten av Malaysias Kuala Lumpurs centrala delar. Obligatoriska neonlampor i alla tänkbara färger, slarvigt upphängda i taket, blinkade intensivt ner på de stabbiga plastborden. Luften var het och fuktig, ölen var kall och jag satt där och reflekterade över var jag var, både i livet och världen, antar jag. Jag var själv men kände mig inte speciellt ensam. Bortglömda 90-tals-låtar, som aldrig tyckts dateras i den här delen av världen, avlöste varandra i barens skrapiga högtalaranläggning. Från ingenstans hörde jag plötsligt behagliga toner – countrymusik! Ytterst oväntat för miljön och platsen, men väldigt behagligt.  Jag kanske inte behövde sällskap i baren där jag satt, jag trivdes bra själv och ostörd, men få tongångar kan skänka värme och sammanhang som en de från en känsloladdad countryballad.

Låten som spelades var ”In another’s eyes” med Garth Brooks och Trisha Yearwood.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s