Nygammal biografi om Johnny Cash – som serieroman!

Den kom på tyska redan 2006. Nu är den släppt på engelska. Biografin om Johnny Cash – i illustrerad form! Den är den tyske serietecknaren och illustratören Reinhard Kleist som ligger bakom boken med namnet ”Johnny Cash – I see a darkness”, som är en låt och ett album av Will Oldham (utgivet under aliaset Bonnie ”Prince” Billy). Cash spelade in låten till sitt album ”American III: Solitary man” från 2000.

Historien i boken berättas av Glen Sherley, vars låt ”Greystone chapel” löper som ett tema i boken. Sherley satt på Folsom Prison när Cash gjorde sin legendariska konsert på fängelset 1968, under vilken Cash spelade Sherleys låt. En del av handlingen i boken kretsar kring berättelsen om konserten på Folsom Prison. Boken är inriktad på femtio-och sextiotalet, som utgör den mest intensiva och händelserika, men också mest smärtsamma tiden av Cashs liv. En stor del av berättelsen grundar sig på några av Cashs låtar som Kleist integrerat i form av illustrerade noveller.

Kanske kan vi hålla tummarna för att det frejdiga bokförlaget Reverb, som t ex gett ut svenska översättningen av Johnny Cashs självbiografi, sätter tänderna även i den här och ger oss en svensk version inom överskådlig framtid…

Passa även gärna på att rösta på vilken låt Johnny Cash du gillar mest i bloggens omröstning till höger.

Bilderna kommer från Reinhard Kleists hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s